Doen machines het beter?

Wat doen machines nou beter dan mensen? 

Je kan er niet meer omheen, je ziet machines overal. Dit komt door de ontwikkelingen rond machines, dat de afgelopen jaren flink is gestegen. Machines worden gebruikt als middel om mechanische arbeid te verrichten. Doordat machines de arbeid verrichten is er minder personeel nodig. Dit betekent dat er maar 1 of een paar mensen bij de machine hoeven te staan om te kijken of alles goed gaat, de hoeveelheid personen bij een machine hangt af van de grote van de machine en wat het bedrijf zelf wil. Dit zal oplanger termijn geld besparen omdat je dan minder personeel hoeft te betalen, maar de machines hebben wel onderhoud nodig. 

Voordelen van een machine. 

Niet al het werk kan door machines worden gedaan zoals het onderhoud. Maar wat het voordeel van machines is dat de productiviteit omhooggaat en de kwaliteit van een product beter is dan als het door mensen wordt gedaan. Een machine maakt zijn producten precies hetzelfde zo vaak als nodig is, daarentegen kunnen de meesten personen niet precies hetzelfde product meerderen keren maken in de tijd dat een machine dat doet. 

Nadelen van een machine. 

Een machine moet geprogrammeerd worden door mensen. Het programmeren van een machine moet zeer zorgvuldig gedaan worden anders krijg je niet het gewenste eindproduct. Niet alle machines kunnen zo geprogrammeerd worden dat er een nieuw product mee gemaakt kan worden. In het geval dat een machine niet voldoende opties heeft om een nieuw product te produceren is het niet mogelijk om het product te maken, als gevolg dat de machine verbeterd moet worden of er moet een nieuwe machine gekocht worden. Daarentegen is het mogelijk om personen dingen bij te leren in plaats van te vervangen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *