Wat is industrie eigenlijk?

Industrie is een verzamelnaam voor alle activiteiten waarbij grondstoffen of goederen worden bewerkt tot een nieuw of bestaand product. De industrie is niet meer weg te denken in onze economie. Zonder de industrie is het niet meer mogelijk om nieuwe of al bestaande producten te maken. Nederland is een welvarend land en daar speelt de industrie een grote rol in door te handelen met het buitenland. Daarom staat Nederland ook hoog in de lijst van welvarende landen wereldwijd.  

De industrie kent veel verschillende vormen en maten en ieder produceert wat anders. De industrie zit meestal gevestigd op industrieterreinen en die vind je vaak vlak bij een vliegveld, een weg of een haven, Dit is omdat dan het eindproduct of een deel ervan gelijk vervoerd kan worden. Het produceren van producten kent verschillende productieprocessen, dit houdt in dat er ook veel verschillende machines worden gebruikt die allemaal een eigen taak hebben. 

Het is interessant om een keer te kijken bij een industrie, zodat je beter begrijpt wat ze nou eigenlijk doen maar ook hoe ze het doen. Het productieproces kan door verschillende machines gedaan worden om te zien hoe dat in werking gaat, dat is iets wat je niet vaak zult zien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *